Het beste vrienden boek voor grote(re) mensen!

Friends come and go, like the waves of the ocean. But the true ones stick like an octopus to your face. (quote uit het boek)

Vandaag een blogje over ‘Het beste vrienden boek voor grote(re) mensen!’ By-far het leukste boek dat ik de laatste tijd in mijn handen heb gehad. Kun je je nog herinneren dat je vroeger zat te wachten met smart tot je jou vriendenboekje terug kreeg van een klasgenootje. Je hoopte dat hij zijn best had gedaan. Mooie stickers had gebruikt en vooral hoopte je dat hij zijn foto erbij had geplakt. Nu is er ook een gaaf vriendenboekje voor grote(re) mensen.

Elise De Rijck schreef in 2015 haar eerste boek. Het bucketlist boek bleek algauw een bestseller te worden. Ik vermoed dat dit boek niet achter zal blijven. Ze gebruikt in haar boeken veel onverwachte grappige stukjes en haar manier van schrijven is hilarisch. Zo staat er op de achterkant van het beste vriendenboek:

Jij bent dus iemand die de achterflap van een boek leest, leuk! Want je wil geen kat in de zak kopen? Gelijk heb je. Maar er valt niet heel veel te zeggen over dit boek. Het is een vriendenboek voor volwassenen, zeg maar ‘grotere mensen’ want wanneer ben je eigenlijk volwassen? Je geeft het boek aan je vrienden, zij vullen de (soms gênante) vragen in en geven het weer terug. Kat in de zak? zeker niet, als je later oud(er) en grijs bent, heb je iets leuks om naar terug te grijpen. Een ‘memento’ noemen ze dat. Chic woord, he! Of leg het naast het toilet zodat je gasten iets te doen hebben tijdens *je weet wel*.

In het boek vind je o.a. vragen zoals: Deze kleur heeft mijn tanden borstel, dit heb ik het laatst gegoogeld, dit is de titel van de film van jouw leven & dit vind je onder mijn bed/op mijn nacht kastje. Zoals je ziet zijn de vragen een beetje aangepast. Want toegegeven, het kan je stiekem geen *** schelen welke kleur ogen die ene vriendin heeft of wat haar lievelingskleur is. Ook staan er leuke quotes in het boek en is het de bedoeling dat alle vrienden op de laatste pagina een gezamenlijk gedicht maken door steeds twee zinnen toe te voegen. Hilariteit gegarandeerd!

Een musthave! Uitgegeven en verkrijgbaar door en bij Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s